Les millors rondalles de Hans Christian Andersen. Hans Christian Andersen

Filed under: Contes,General — pui at 3:33 pm on Dilluns, Juny 1, 2009

L’últim llibre que vaig comentar va tenir conseqüències immediates. M’he començat a aplicar els drets del lector sense complexos. Quins descobriments! Vaig anar a petar a Andersen perquè no recordava com recuperava la veu la sireneta… il·lusa de mi. 

Andersen, Hans Christian. Les millors rondalles de Hans Christian Andersen. Barcelona: Combel, 2007. Una recopilació dels contes més coneguts d’Andersen, encara que jo he de reconèixer que d’alguns no n’havia sentit a parlar mai. És maco, amb els anys, recórrer als contes clàssics originals, no s’assemblen en res als contes edulcorats d’avui, sempre hi ha un rerafons moral, però el lector no és un pobre nen indefens i innocent, és senzillament un nen que ha d’aprendre a viure en un món poc innocent.

De tots els contes em quedo amb la Sireneta, el drama de tots els drames, quins optimistes que estan fets a la terra d’Andersen i Lars von Trier. Altres contes que he gaudit llegint: El que fa el vell de casa sempre està bé, Les flors de la petita Ida, La Reina de la Neu i el Soldat de plom.

 No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.