Elogi de la formiga. Joaquim Carbó

Filed under: Contes,General — pui at 4:23 pm on Divendres, Juliol 10, 2009

Feia temps que em preguntava què s’havia fet de la novel·la eròtica a la biblioteca, ni un llibre m’havia caigut a les mans endreçant prestatges. Vès, ara ja ho sé, els llibres "perillosos" estan amagats. Jo que sóc bona xiqueta, m’he fet el bon propòsit de treure’ls a passejar.

Carbó, Joaquim. Elogi de la formiga. Barcelona: Columna, 1996. Vaig començar per aquest perquè, vès, em va fer gràcia llegir contes eròtics d’un autor que tenia associat a la infantesa. És un recull de contes que jo diria que, més que eròtics, parlen de l’erotisme i del sexe amb sentit de l’humor. A més, fa gràcia veure les possibilitats de la nostra llengua a l’hora de fer referència a sensacions, òrgans, desitjos… Es clar que hi ha qui pensa tot el contrari que jo: "aquesta opció seva no es deu a un criteri estrictament artístic, sinó a un puritanisme mal entès. Puritanisme que, a banda de resultar incompatible amb escrits d’aquest caire, suposa un llast insalvable per a que els contes puguin fluir amb la naturalitat que fóra desitjable" (llegiu la nota completa a El racó de la paraula). Que cadascú s’ho prengui com vulgui.

Jo em quedo amb "Els amics del metro" i "Somni gris".No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.