L’Abadia de Northanger. Jane Austen

Filed under: General,Novel·la — pui at 5:31 pm on Dilluns, Setembre 28, 2009

De la Jane Austen encara me’n queden uns quants per llegir, vaig anar a la biblioteca a buscar Emma, però em vaig ensopegar amb aquesta que em va cridar l’atenció.

Austen, Jane. L’Abadia de Northanger. Barcelona: EDHASA. El llibre més irònic de Jane Austen. La trama no té res de sorprenent per ser de l’autora, però en aquesta novel·la deixa la ironia fina de les altres i es passa directament al sarcasme. Critica la societat, la posició de la dona, els costums i també la mala fama de les novel·les a l’època. En els moments que es posa irònica és un llibre francament divertit, pel que fa a la trama no és ni de bon tros de les més potents en la seva línia. Suposo que va prioritzar la crítica al romanticisme.

La novel·la no m’ha agradat massa, però m’ha agradat comprovar que l’Austen aquesta, malgrat les novel·les, no tenia un pèl de bleda.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.