Dewey. El gatet de biblioteca que ha commogut el món. Vicky Myron amb Brett Witter.

Filed under: General,Novel·la — pui at 7:07 pm on Dimecres, Octubre 14, 2009

Com em podia resisitir a llegir un llibre sobre el gat d’una biblioteca? La meva companya, me l’ha deixat molt amablement.

Myron, Vicky; Witter, Brett. Dewey. El gat de biblioteca que ha commogut el món. Barcelona: Ara llibres, 2009. Un dia, en una biblioteca pública del centre dels Estats Units es troben un gatet mig congelat a la bústia de retorn de préstecs (no ho agafeu per costum, si us plau) i decideixen adoptar-lo. A partir d’aquí el llibre explica la història del gatet, de la biblioteca i de la bibliotecària, que pel que sembla és ben certa. La idea em sembla genial, però el llibre ha estat decebedor. L’estil és sonso i a més, el llibre agafa un to més sentimental del que fins i tot jo sóc capaç d’empassar-me, però això sí, sembla un llibre honest.

Suposo que m’és difícil compartir la manera de veure el món d’una bibliotecària d’Iowa i, la veritat, m’estranya que se n’hagin venut tants exemplars. Suposo que totes les bibliotecàries del món amants dels gats se’n deuen haver comprat un. Ningú ha pensat mai a estudiar què fa que les biblioteques i els gats vagin tant lligats?

Per cert, que L’illa dels llibres està buscant el Dewey català, la Ruda hi participa, aviam si algú la troba! Per cert, enlloc de Dewey aquí li hauriem de dir Catmarc? o LEMAC?No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.