Memorias de un amante sarnoso. Groucho Marx

Filed under: Assaig/Narrativa,General — pui at 11:19 pm on Dilluns, Gener 11, 2010

Un vegada em van dir que amb la gent que només llegeix novel·les no es pot parlar de res interessant.  És una afirmació arriscada, sobretot quan la dius a algú com jo. La cosa no va anar més lluny, però em vaig picar una mica, així que de tant en tant em passejo per la secció de biografies aviam si trobo alguna cosa interessant i m’estreno. Al final, entre papes i reis, ho vaig trobar. 

Marx, Groucho. Memorias de un amante sarnoso.Barcelona: Tusquets, 2000. Una autobiografia de Groucho Marx, quan la veus ja pots comptar que serà un cúmul d’animalades i que poc servirà com a referent de biografia. Costa distingir si en algun moment l’home té el detall de parlar seriosament, però dubto que ell es fés aquesta pregunta, fa tota la pinta que no li importava. És divertit, desconcertant, provocador, cínic i interessant. De fet el més divertit no és el que explica de la seva vida, sinó quan es deixa portar per l’absurd i de pas t’hi arrossega i et fa venir ganes de quedar-t’hi. 

Com que m’ha encuriosit el personatge n’he buscat alguna cosa i he descobert que allò que a la seva làpida diu "Perdonin que no m’aixequi" és fals, llàstima. No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.