Els Grope. Tom Sharpe

Filed under: General,Novel·la — pui at 5:45 pm on Dilluns, Gener 25, 2010

Buscant El bastard vaig descobrir que en Tom Sharpe l’any passat havia tret una altra novel·la, i és clar, ràpidament la vaig demanar.  

Sharpe, Tom. Els Grope. Barcelona: Columna, 2009. Tom Sharpe és un dels meus autors preferits, m’he llegit les seves novel·les desenes de vegades i no me’n canso, però, no sé si per cosa de l’edat, últimament el trobo molt menys corrosiu que abans. La situació es presenta bé, una antiga família anglesa dominada per les dones que viu apartada de la civilització, un gàngster de poca volada, un director de banc, una dona immersa en les novel·les romàntiques… La combinació prometia però finalment m’ha deixat una mica freda, si que té algun moment divertit, però res comparat amb les situacions demencials amb què es trobaven els protagonistes dels seus primers llibres.

Com a curiositat, Tom Sharpe escriu bona part dels seus llibres des d’un hotel de la Costa Brava on fa uns anys va tenir un atac de cor. Des de llavors ha dedicat un parell de llibres als metges que el van salvar i en aquest cas fins i tot un dels seus personatges acaba desconcertat a Catalunya sense entendre massa perquè aquesta gent no parlen ben bé ni espanyol ni francés… El gest és un detall però tampoc acaba de mullar-se.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.