El bastard. Tom Sharpe

Filed under: General,Novel·la — pui at 12:24 pm on Dissabte, Febrer 13, 2010

No tenia intenció, d’entrada, d’anar posant tots els llibres del Tom Sharpe que llegeixo en aquest bloc, però aquest s’ho mereix.

Sharpe, Tom. El bastard. Barcelona: Columna, 1989. El Bastard és, després d’Assemblea sediciosa, el llibre més salvatge, satíric, corrosiu i, pel meu gust, ben parit dels llibres que ha escrit Sharpe al llarg de la seva vida. Només llegir el primer paràgraf ja em vaig recordar de per què és un dels meus autors preferits. Pocs poden mantenir un ritme trepidant de sarcasmes i ironies des de la primera pàgina a la última sense deixar-te gairebé respirar. Ell ho fa.

Una joia de la novel·la d’humor, això sí només apta per a estómacs resistents a l’humor negre i al cinisme despietat. 

De Lockhart Flawse se’n podia haver dit, quan travessava amb la seva muller Jessica Sandicott de Flawse als braços el llindar del número 12 de Sandicott Crescent, al districte d’East Pursley de Surrey, que entrava a la vida marital amb tant poca preparació per a la felicitat i l’adversitat que aquesta comporta com quan va venir en aquest món a les set i cinc minuts del dilluns, 6 de setembre de 1956, matant a la seva mare durant el part. […]

Des de llavors, a Lockhart no se li va permetre prendre possessió de res, ni tan sols d’una partida de naixement. El vell Mr. Flawse se n’encarregà prou, d’això. Si la seva filla havia tingut tan poc sentit de la discreció que fins i tot va donar a llum un bastard durant una cacera, sota d’una paret de marge que ni el seu cavall, molt més assenyat que ella, no va voler saltar, Mr. Flawse s’asseguraria que el seu nét pugés sense cap dels defectes de sa mare.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.