La terrorista bona. Doris Lessing

Filed under: General,Novel·la — pui at 4:44 pm on Dilluns, Maig 3, 2010

S’ha de reconèixer que el títol del llibre crida l’atenció i si a més l’autora és una premi Nobel de literatura (encara que una mica qüestionada) vaig pensar que valia la pena provar-ho.

Lessing, Doris. La terrorista bona. Barcelona: Edhasa, 1987. La novel·la de Doris Lessing ens endinsa en la vida dels squats de Londres als anys vuitanta per mostrar tot un reguitzell de personatges que s’hi veuen abocats per una o altra circumstància.A través dels ulls d’Alice, la terrorista bona, en coneixerem les motivacions profundes: l’admiració infantil per l’ús de la violència i les armes, el desencant dels lluitadors dels seixanta, la desesperació dels menys afavorits o la indiferència de la classe mitjana al benestar dels altres. Una novel·la interessant, no només per conèixer el funcionament dels squats i grups d’esquerra als anys 80 sinó també perquè analitza d’una manera fins i tot cruel les motivacions psicològiques dels personatges sense importar si són revolucionaris, contrarevolicionaris, policies o agents de la KGB.

Dos avisos. Primer: és una novel·la lenta i espessa. Segon: malgrat que és una edició de qualitat, enquadernada en tela i amb aquella cinta que fa de punt que va tant bé, té més errades ortogràfiques de les que trobo justificables.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.